Wat kan ik verwachten als ik een veiling bezoek?

Het aanbod van voorwerpen dat in veilinghuizen in Nederland onder de hamer komt, is zeer uiteenlopend. Alle roerende goederen verwisselen er van eigenaar, antieke meubelen, zeldzame klokken, schilderijen. Teveel om op te noemen.

Het verdient daarom aanbeveling om voorafgaand aan de veiling één van de kijkdagen te bezoeken en met de catalogus in de hand de tentoongestelde voorwerpen rustig te bekijken zodat u, afhankelijk van uw budget kunt overwegen op welke voorwerpen u op de dag van de veiling een bod zult gaan uitbrengen. In de catalogus die u bij het veilinghuis kunt verkrijgen of online kunt inzien, vindt u alle relevante informatie over de herkomst van het voorwerp en eventuele bijzonderheden die voor u, als aspirant koper belangrijk zijn om te weten.

Er wordt in de veilinghuizen geveild bij opbod. Dat betekent dat degene die het hoogste bod uitbrengt, zich uiteindelijk de gelukkige eigenaar van het verworven object mag noemen. Het aardige aan het veilen bij opbod is natuurlijk dat nooit van tevoren vaststaat voor welke prijs u het begeerde voorwerp mee naar huis kunt nemen. Laat u tijdens de veiling echter niet al te zeer meeslepen door uw enthousiasme en houd er rekening mee dat ieder veilinghuis een bepaalde toeslag rekent welke u bovenop de geboden prijs zult dienen te betalen.

Wij wensen u veel succes en vooral heel veel plezier bij de spannende zoektocht die een bezoek aan een veilinghuis u garandeert.