Kunstveilingen Sotheby’s Amsterdam

Emmalaan 23
1075 AT AMSTERDAM
tel: 020 – 550 22 00
fax: 020 – 55 02 222
web: www.sothebys.com/en/inside/locations-worldwide/amsterdam/overview.html

Sotheby’s Amsterdam opende in 1974 zijn deuren en is in 1999 verhuisd naar een nieuwe locatie in het hart van een bloeiende zakenwijk in het zuiden van de stad. Ons pand—een hypermodern veilinghuis—ligt vlakbij de Amsterdamse ringweg op slechts enkele minuten van Schiphol en en bevat vier omvangrijke galerieën voor tentoonstellingen en veilingen, alsmede lezingen, congressen en concerten.

Op de veilingen bij Sotheby’s Amsterdam komen schilderijen van oude Hollandse Meesters, 19e-eeuwse Europese schilderkunst en moderne en hedendaagse kunstwerken aan bod. Daarnaast organiseert Sotheby’s Amsterdam bij gelegenheid speciale veilingen zoals een themaverkoop of de verkoop van een belangrijke privécollectie. Veilingen bij Sotheby’s Amsterdam hebben uitzonderlijk hoge bedragen opgeleverd voor beroemde kunstwerken. Een recent hoogtepunt was onze verkoop van de “kerncollectie” van de voormalige Peter Stuyvesant Collectie, eigendom van British American Tobacco Nederland (BAT), die €13,6 miljoen ($18,5 miljoen) opbracht—een recordbedrag voor een veiling in Amsterdam.

Sotheby’s Amsterdam biedt een scala aan diensten voor klanten overal ter wereld. We leveren prijsopgaven en verzekeringstaxaties voor alle verzamelcategorieën en kunnen u adviseren over verzending, aankoop en verkoop bij Sotheby’s. Momenteel zijn we voor toekomstige veilingen actief op zoek naar consignaties in alle verzamelcategorieën.


Locatie

Categories: Alle veilinghuizen, Noord-HollandTags: